Då rullar man vidare....


....bokstavligen. Nattåget ikväll!



C u soon my peps!


My life is average



Alvilde har lämnat Familjen och rest hem till familjen. Sorgset, men det kanske inte dröjer alltför länge innan vi träffas igen. Hur som helst är jag nu ensam med grabsen och jag saknar redan hennes sällskap.

Häromdagen blev jag introducerad till en fenomenal sida: http://mylifeisaverage.com/. För många är säkert inte denna någon nyhet men vill bara säga att jag är frälst. Vardagstristess när den är som allra bäst. Under mina långa kvällsvakter på Comma brukade jag lyssna på P3s mycket underhållande program Fuck My Life. Finns också på internet men MLIA är fan bättre.





Julbordsdebaterande

Igår hade vi julbord här i kollektivet. Pinnekött och vin. Det omtalade Pinneköttet. Trots att jag nu spenderat två julsäsonger i Norgelandet har jag ännu inte fått möjlighet att medverka vid ett traditionellt norskt julebord. Nyfikenheten har varit stor på just denna suspekta rätt men jag blev varnad av Fia efter hennes julbord med Leroy förra året "Hanna. Pinnekött är nog inget för dig." Jag fnös åt detta. Pffft. Klart jag kommer gilla Pinnekött. Alla gillar Pinnekött. 

Så kom Dagen med stort D. Masterchefen här hemma drog hem 2 kilo av vad som såg ut som något man möjligtvis låter hundarna knaga på. Detta låg sedan i ett motbjudande vattenbad obehagligt länge innan tillagning och jag måste erkänna att skepsismen började gnaga inombords. Är Pinnekött verkligen så fantastiskt som den norska kulturen vill hävda?

Svaret på denna fråga är nej. Pinnekött är nog ingenting för mig. Jag har fått en helt ny uppskattning för det svenska julbordet. Valmöjligheter liksom. Tänk själv. Ät vad du vill. I Norge är man mer julbordskomunister vill jag tänka. Ät det som finns och var glad och tacksam. Nej, tacka vet jag de alltid lika överdrivet tilltagna julborden i hemlandet och det hysteriska ätandet som medföljer. (Där så. Tack för att ni tog er igenom den onödigaste utläggningen i blogghistoren!)

Oerhört trevligt och stämningsfullt dock. Kanonmysigt att äta tillsammans alla fyra vid ett bord istället för det ociviliserade soffhänget som vanligtvis försiggår här. Vi drog oss till Vamoose sedan, under ivriga påtryckningar från Daniel och mig. Poff, sa det. Så var vår mysiga sambokvartet splittrad. Så kan det gå.

Laddar om akkurat nå. Formen känns sådär men i kväll måste jag fira ju Lin som blir 20 gammal imorgon. Big day! Så i afton bär det av till Hulen på öl-tömning. Kan bli galet.



Mitt sockerplommon har bursdag. Wiiiihiiii.


Nya äventyr

Tiden går ruskigt snabbt här i dessa drivande drösardagar och det är idag akkurat en vecka kvar till hemfärd. Det är bitterljuvt kan man säga. Kommer sakna det här alldeles fasligt mycket. Mitt lilla knakiga kryppin, den skabbiga soffan och framförallt mina underbara sambosar. Men det är inte över innan det är över och nu när Alvilde äntligen är klar med skolan kan vi verkligen trötta ut varandra sista tiden. Kanon!

Vår efterlängtade Äventyrsfest ägde rum i helgen. Det var några veckor sedan nu när vi flickor började smida planer. Detta skulle bli the event of the year! Men då antalet gäster inte direkt blev lika stort som vi först beräknat blev detta kanske inte så storslaget som den ursprungliga idén. Inte mindre lyckat för det dock! En fin kväll utan byxor.

Dagen efter var formen kanske inte den allra bästa och jag tyckte det passade utmärkt med ett Sagan om Ringen-maraton. Så familjen satte sig tillrätta i soffan och spenderade 12 timmar i Tolkiens värld. Helt underbart!

Fick ett avbrott i vårt hemmaslöande igår när en bekant till Alvilde lockade iväg oss från soffslusket till Haveriet på "en öl". Väl på plats sänkte blev vi OERHÖRT bortskämda av denna man som spenderade pinsamt mycket pengar på vår spontanfylla. Man hann inte yppa ett ord om att köpa dricka innan det plötsligt stod både öl, vin och shots på bordet. Vi centrumbrudar blev sedan ivägdragna på efterfest far far away. Jag förvandlades till en riktig spotify-faschist och spenderade några timmar med att hysteriskt shaka till spellistan Robust Kanin. Sov över i eget gästrum och åkte förbetald taxi hem idag. En vanligt utekväll med andra ord. Typ.



Så stiliga var vi. Faktiskt.





RSS 2.0