Som utlovat:

Bilder från en fantastisk augustikväll i västnorge..... (Dessvärre kommer nog inte tillställningens förträfflighet förmedlas genom dessa bilder då kvalitén är mycket dålig)



Kul på förandet med jump suit-bandet nr 1 -Datarock!

den som väntar på nått gott.....


.....tar nåt gott under tiden



White lies! Små pojkar med stor musik.


Sedan var vår väntan över







Lycka!

Kort sagt - det var så nära man kan komma en extas i ett ickesexuellt sammanhang.

 


Vamanos amigos

Då var det fredag igen då.  Tydligen. Helgen har en underlig inverkan på människor - de flesta blir gladare, mer avslappnade och även den suraste mest oengagerade individ klämma fram ett leende på fredagseftermiddagen. Anledningen till detta är ju givetvis att de flesta har hela två dagars ledighet framför sig. Men detta gäller inte alla. Det finns nämligen en olycklig skara människor som inte har förmånen att få njuta av denna två dagars permission från alla arbetsrelaterade plikter. Detta gäller bland annat busschafförer, apotekare och bartendrar. Och så vi i storkiosksbranchen förstås. För oss är helgens befrielse endast ett minne blott och jag kan nu se fram emot att stiga upp vid femsnåret imorgon för ännu en exalterande arbetsdag. Men visst det är lugnt - jag var faktiskt ledig förra torsdagen så har ju inget behov alls av mer fritid i nuläget.
 
Då vi oftast är är förpassade till Comma under de klassiska utgångsdagarna gjorde Agnes och jag det enda vettiga - vi utnyttjade måndagen. Denna veckodag visade sig vara underskattad när det gäller Bergens uteliv och efter några grogs i Agnes för tillfället tomt ekande bostad begav vi oss till Vamoose där det var s.k. "jamkväll". Själva jamet var väl inte direkt enastående musikalisk sett (några tråkiga italienare som körde en hisklig version av "be my baby..." etc) men det var faktiskt en hel del människor ute i svängen och dessutom är Vamoose riktigt riktigt nice så det blev en lyckad kväll! Kvällens stora besvikelse var dock bergensarnas ointresse av socialisera. Vi briljerade med våra sociala kunskaper. Vi gjorde allt i vår makt för att lära känna de människors vars land vi invaderat men fick väldigt lite tillbaka. Vi lät oss inte nedslås i första taget utan vi minglade verkligen sönder med de stackars norrmännen.

Efter den trettioandre artiga men svala konversationen övergav vi lokalbefolkningen i förmån för det socialaste folkslaget som går att finna - backpackers. Träffade ett gäng spanjorer som vi sedan joinade på tisdagen för en mindre lyckad runda på stan (Garage=heavymetal och fruktansvärt vin). Men vi fick ju i varje fall en chans att pratisera våra icke-existerande spanskakunskaper. Känns fruktansvärt att man har spenderat fem år i skolbänken för att lära sig ett språk och sedan inte ens kan ha den simplaste konversation. Svensk språkundervisning behöver ett lyft. Mindre grammatik mer praksis!

Att umgås med backpackers under ett par dagar var i mitt fall ungefär som att ta in en alkolist som praktikant på systembolaget. Min reslust förstärktes ytterligare och jag kan knappt vänta tills januari när jag återigen får lämna kalla norden!

Asia here vi come.......!!

En historisk kväll

Onsdagen började som en alldeles vanlig dag. Äter den sedvanliga gröten toppad med den billigaste hallonsylten på marknaden.  Sedan iväg till jobbet, möts med en stillsam nick från stamkundernas stamkund sjoklade-mannen och påbörjar sedan mina sysslor.


Men någonting är annorlunda. En pirrande känsla säger att det här inte alls är en vanlig dag utan en mycket ovanlig, för att inte säga historisk.


Träffar Agnes efter jobbet och en uppsluppen och nervös stämning råder, vi pimplar lite vin och ansluter oss sedan till den stora folkmassan som rör sig mot Bergens fästning.

COLDPLAY ÄR HÄR! Knappast troligt men alldeles sant! För bara två veckor sen var vi biljettlösa patetiska stackare men tack vare en annons på Finn.no och en himlans massa tur lyckades vi lägga vantarna på två biljetter. Inte vilka som helst heller utan Golden Circle-biljetter. Jojo minsann det är till att ha kommit upp sig vet ni;) Jag som är en dvärg på blygsamma 163 cm brukar se absolut ingenting på konserter men inte denna gång. Jag missade ingenting och kunde låta alla sinnen njuta av denna fantastiska konsert.


För fantastisk var den. Trodde att det skulle vara näst in till omöjligt att toppa upplevelsen jag hade med dessa musikaliska genier i Globen förra året men detta var minst lika bra. Inget tvivel om saken.


Bilder från denna makalösa tillställning kommer med största sannolikhet dyka upp inom snar framtid.


Då var det dags igen då...

Ett förhastat beslut ledde till att jag avslutade en nyligen påbörjad blogg. Detta kommer inte att hända igen utan från och med nu kan ni räkna med mer eller mindre regelbundna inlägg på denna tråkigt utformade webbplats.

RSS 2.0